IBSEN KERAMIK

Man siger om mine ting, at man kan se, at jeg er arkitekt! Det er der måske noget om.
I hvert fald holder jeg meget af at eksperimentere med formgivning, æstetik og udtryk, og det er en fornøjelse, hver gang det lykkes at ramme det udtryk, jeg gerne vil have. Det sker ikke altid, for eksperimenter er jo også at betræde nye veje og finde vej.

Jeg arbejder mest med unika ting i stentøj, men har i de senere år også arbejdet en del med raku-teknik. Der er ofte et fællesskab med andre om rakubrændinger, og fællesskabet med andre om keramikken har været med til at udvikle mig som keramiker.

Jeg holder meget af at arbejde med farver og udvikle overflader på mine ting, og her inspireres jeg ofte af billedkunstnere og skulptører. Jeg inspireres også af den håndværksmæssige kunnen hos pottemagere og andre keramikere.

Jeg anvender flere forskellige lertyper og næsten altid begitning, som er indfarvet med oxyder og stains. Jeg bruger til gengæld meget få glasurer – et par farvede og ellers få transparente matte og blanke glasurer, og så bruger jeg ofte ren aske som glasur. Jeg forgløder både raku og stentøj ved ca. 950 gr. og glasurbrænder stentøj ved ca. 1280 gr.

De senere år har jeg haft en omfattende udstillingsvirksomhed i hele Danmark - på gallerier, udstillingssteder og hos kunstforeninger, og det er en stor fornøjelse at møde publikum der og få reaktioner på mine ting.

Vesthimmerlands Museum, Aars - Per Kirkeby Salen

"Pas på den gode smag. Den står tit i vejen for noget, der er endnu bedre..."
Peter Bastian

LARS IBSEN - HOLMBJERGVEJ 99 - KNEBELBRO - 8420 KNEBEL - CVR 15767375
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk