IBSEN KERAMIK

Som arkitekt har jeg altid interesseret mig for design og formgivning.
Og i mit arbejde med keramikken kan jeg frit eksperimentere med farver, overflade, æstetik og udtryk, og det er en fornøjelse, hver gang det lykkes at ramme det udtryk, jeg gerne vil have. Det at eksperimentere er jo at betræde nye veje og finde vej.

Siden jeg for godt 35 år siden begyndte at arbejde med leret har jeg løbende uddannet mig på flere kurser på bl.a. Aarhus Kunstakademi og deltaget i flere inspirerende fællesskaber og samarbejder med andre keramikere og pottemagere. Derudover henter jeg ofte inspiration hos billedkunstnere og skulptører og også i musikken.
De sidste 20 år har jeg kunnet koncentrere mig mere professionelt om keramikken, og det har givet plads til at udvikle mit udtryk i mine keramiske arbejder.

Jeg arbejder mest med unika skåle, kuber og lågkrukker i stentøj, og i de senere år har jeg også arbejdet med raku-teknik, herunder nøgen raku.

Jeg anvender flere forskellige lertyper og næsten altid begitning, som er ler, der er indfarvet med oxyder og stains.
Jeg bruger til gengæld meget få glasurer – et par farvede og ellers få transparente matte og blanke glasurer, og så bruger jeg ofte ren aske som glasur. Jeg forgløder både raku og stentøj ved ca. 950 gr. og glasurbrænder stentøj ved ca. 1260 gr.

De senere år har jeg haft en omfattende udstillingsvirksomhed i Danmark - på censurerede udstillinger, gallerier, udstillingssteder og hos kunstforeninger, og det er en stor fornøjelse at møde publikum der og få reaktioner på mine ting. Se mere HER


Medlem af
Danske Kunsthåndværkere & Designere  
Dansk Pottemagerforening af 1894
Kunstgruppen Syddjurskunstnere

Vesthimmerlands Museum, Aars - Per Kirkeby Salen

LARS IBSEN - HOLMBJERGVEJ 99 - KNEBELBRO - 8420 KNEBEL - CVR 15767375 - M 24255403
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk